Shu Puerh

"If you only knew the power of the Dark Side"

Tie Guan Yin (铁观音) - 2010 őszi szedés
2011. június 12. írta: PPJ

Tie Guan Yin (铁观音) - 2010 őszi szedés

Újabb tea ejtett olyannyira rabul, hogy nem éppen rózsás anyagi helyzetem ellenére is úgy döntöttem, otthon is részemmé kell váljon ez a tea többször is. :) Már csak azon aprócska oknál fogva is, hogy ki szeretném próbálni a porcelán kannáimat és urambocsá' (ilyet nem írunk ezen a blogon :D) de nem puerh-el.

Illata orgonamezők ezreit sejteti, íze pedig olyan friss és energikus, hogy ha a világ legjobb orgazmusa csak a kisujj körmünk széle, akkor ez a tea ahhoz képest az egész test. Nem véletlenül írnak olyan sorokat róla, mint alább:

http://funalliance.com/tea/pic/tea/870101072d.jpg

A Hanami teaház így ír róla a többi oolonghoz képest:

Teltebb, édesebb ízű, mint a tavaszi szedés, utóízében kevesebb a vasas, frissítő kesernyésség.Viszont többször felönthető. Illatai mellett az ízek is erősebbek, mint tavaszi változatában, bár pont ennél a teánál nem igazán lehet illatot és ízt külön vizsgálni.

A teakungfu honlapról pedig így informálódhatunk:

Tie Guan Yin Wulong  - A Kegyelem Vas Istennője

A teák elitje. Ez a speciális gondoskodással készített tea tartalmazza a teák csodájának minden apró részletét. Csodálatos virágok illatát idézi és leírhatatlan ízvilága ejti ámulatba fogyasztóját. Különleges beszélgetések alkalmával igyuk.

Kína legismertebb teája, eredete a tea felfedezének egyik története.

Guan Yin (Avalokitesvara) a Könyörületesség Boddhiszattvája.

A legenda szerint e tea, Guan Yin egy áhitatosan imádkozó földművesnek adott adománya, aki szorgalmasan rendben tartotta eldugott kolostorát. Ebben a kolostorban állt Guan Yin vas szobra, melyhez a hívők imádkoztak. Egy napon azonban a földművesnek életre kelt a szobor és a fűlébe suttogta: "jövőd kulcsát épp ezen a kolostron kívűl leled. Gyöngédséggel ápold és támogatni fog téged és családodat generációkon át..." A földműves kíváncsiságtól fűtve ment ki a kolostorból és valóban talált egy hervadt, zilált bokrot. Sok gondozás után a bokor vastag zöld levelektől lett gazdag. A próbálkozások alkalmával egy kő wokban szárította a leveleket. Hamarosan olyan sötét fémszínűre változtak mint maga Guan Yin szobra. A levelekből így készült nektár illata soha nem tapasztalt csodás virágillatú volt, ami lenyűgözte a földművest. Így jött létre a varázslatos Tie Guan Yin Tea...

A bejegyzés trackback címe:

https://shupuerh.blog.hu/api/trackback/id/tr872978574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása