"Nem azért vagyunk itt, hogy teát áruljunk - a szellemét terjesztjük"
"We are here not to sell tea, but to share the spirit of it"
:))
2010 - Sovesztomesz mester bevezet a tea kungfu titkaiba és örömeibe.
2010 december - kiderül, hogy Dániába utazom fél évre és tudom, hogy már nem tudok nem a Tea Útján járni: megveszem első eszközeim és sok sötét puerh teát.
2011 - Dánia inkább "kávés nemzet", ezért nagy érdeklődéssel figyelik a mesteremtől kapott teatálcán zajló eseményeket; valamint úgy ahogy megtanulok kerámiázni, főleg teás tárgyakat készítettem.
2012 - ismerősi köreimben sokaknak van lehetősége igazi teákkal, valódi ízekkel találkozniuk: köszönhetően többek között annak is, hogy a Flying Bird teaházban munkálkodtam.
2012 december - egy hihetetlenül szeretetteljes, megvilágosodott nő megkér, hogy mielőtt visszautazna külföldre a következő szemeszterre, lehetőleg tanítsam meg a teaszertartás alapjaira, mert úgy gondolja, hogy a teázás ilyetén gyakorlata jobbá tenné a Létét.
Akárhol is lettem volna szilveszterkor, abban biztos voltam, hogy ott lesz tea. :) Úgy esett, hogy egy kiválóan hangulatos, nyugodtnak mondható környezetben készíthettem teát kedves ismerőseimnek.
Ím a lista:
2011 - Prémium Tie Guan Yin (Kegyelem Vas Istennője) friss oolong tea - Kína, Fujian tartomány, Anxi megye
2010 - Alishan GABA erősen fermentált oolong tea - Tajvan, Alishan hegy
2008 - Menghai Dayi "7552" shu (vagyis sötét) puerh tea - Kína, Yunnan tartomány
2011 - Da Hong Pao (Nagy Vörös Köntös) WuYi-hegyi sütött oolong tea - Kína, Fujian tartomány
2006 - Golden Horse "8685" aranyrügy shu (sötét) puerh tea mandarinban érlelve - Kína, Yunnan tartomány
Természetesen másoknak nem sugallom azt, hogy úgy nézne ki egy rendes szertartás, mint az alábbi képen, de szilveszter másnapos fotónak remélem elviselhető. :) "A teák elkészítésének nincs optimális módja, de ha teát készítesz, azt tedd a lehető legoptimálisabban."
Valójában persze rendesen ezt úgy kell művelni, mint egy TEAFŐNÖK. Do it, do it like a BOSS... ENDBOSS!