Shu Puerh

"If you only knew the power of the Dark Side"

A tea szó jelentése
2014. december 26. írta: PPJ

A tea szó jelentése

"Ember, aki a földön a helyén áll." Szép ökológiai megalapozottságú a kínai nyelv. A magyar Wikipédia példásan mutatja be a tea szó jelentését.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/a/af/Cha_sz.PNG

A tea írásjele 3 részből áll: Tsao = Fű; T'ing = Ember, aki a földön a helyén áll; Mu = Fa

"A tea szó a hasonló angol szóból származik, melynek eredete a (茶) Amoyi (廈門 Xiamen, Fujian), dél-kínai szó. A britek Kínából Európába tengeri úton szállították a teát. Abból, hogy egyes népek hogyan hívják a teát eldönthető, hogy mely kereskedelmi úton találkoztak azzal először. Például a szanszkrit, orosz, farszi (iráni) illetve néhány észak-európai nyelvben a teát csáj-nak ismerik, ami mutatja, hogy a teájukat valószínűleg nem a tengeri, hanem szárazföldi úton kapták, valószínűleg a selyemúton, északról. A teát csá-nak (茶) hívják mandarin kínai nyelvjárásban. A portugál nyelvben elnevezése chá. Írországban, főként Dublinban a cha kifejezést gyakran használják a teára, és a char gyakori szlengkifejezés volt a Brit Nemzetközösségben szolgáló katonai erőknél a 19. és a 20. században, mely átkerült a hétköznapi használatba is. Napjainkban az Amerikai Egyesült Államokban számos kávéház kezdett el tejes, édes, fűszeres teát árulni chai néven, mely távoli rokona az indiai receptek alapján készülő italoknak, de azoknál sokkal kevésbé fűszeres."

A bejegyzés trackback címe:

https://shupuerh.blog.hu/api/trackback/id/tr652520834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása