A Carpe Diem Teaházban, Debrecenben, épp a friss, 2012 őszi, tajvani, Körte hegyi Li Shan oolong teában ázik a teáscsésze alátétem. Az egyedi készítésű, finomra csiszolt, lenolajjal kezelt alátétek kedvelik a teáscsészéket magukon, ámbátor kevésbé a hosszan tartó vizet. Ahhoz, hogy a fa szelleme ne legyen csillogó lakkba zárt, de a fa mélyét kiemelő fénye legyen, a vizet sajnos nem kizáró, lenolajat használok. A teaceremóniák után ezért javaslom a gondos törölgetést, esetleg időközönként a további lenolajos ecsetelést! A Flying Bird Teaházban, ahol kapható az alátét, legjobb tudomásom szerint még egy kis lenolaj is akad!
A legkisebb és a középső bagoly szentek a felső csésze tartalmát nézték ki maguknak, a legnagyobb bagolyfi pedig az egész alsó csészét nézi óriási szemekkel és óhajtja a friss tajvani krémes felhők ízét a nyelve hegyén tartani.
Szeretettel,
Péter
Fotó: Tea Útja