Shu Puerh

"If you only knew the power of the Dark Side"

Becsípni a vörössel...
2013. október 16. írta: PPJ

Becsípni a vörössel...

A teától való tudattáguló "becsiccsentés" vicces és lélekemelő! Teszem mindezt a táltos ("tátos", hisz tátva van a koronacsakrája) vörös medvém társaságában, aki "látó" szemével már végig is nézett egy igazi mongol sámán szertartást és szertüzet: tanúm erre a medve készítője, Várady-Szabó Kriszta, akinek ezúton is köszönöm sok szeretettel: Áldás!

A Táltos Vörös Medve mellett tehát a "kis vörös korong". Becsületes neve "Zui Hong", ami annyit tesz: "Becsípni a vörössel" vagy "a vörösön tearészeg". Tízdekás korongba préselt, 2011 őszén szedett nagylevelű yunnani vörös tea, specialitása nem csak a formája, hanem feldolgozása is.

Az őszi szüretű Jing Gu Yang Ta tea előállítása során sütést, zúzást és fonnyasztást is alkalmaznak, de végül napon szárítással nyeri el végső ízvilágát. Az ízvégeredmény egy lágy és édes, őszintén kiterjedő >tea qi< (tea "csí", tea életerő). Ezen yunnan-i nagy levelű variáns, érlelésnek is kitehető, vagyis körültekintő tárolási körülmények közepette további zamatokat lehet előcsalogatni a préselt teakorongból. A kis kövérkés, hidraulikus préselésű teakorongok kaphatók egyenként, vagy hagyományos 7-es csomagban bambuszkötegeléssel. Különleges ritkaság, igazi "tea-stimuláns", beszerezhetősége azonban nem mindig garantált, érdemes előtte egyeztetni velem.

A tea készítéséről tavaly videóblogoltam is (köszönet érte a Teaszertárnak)! 

PA166175.jpg

PA166176.jpg

PA166185.jpg

PA166182.jpg

PA166213.jpg

PA166210.jpg

PA166204.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://shupuerh.blog.hu/api/trackback/id/tr935577386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása