Shu Puerh

"If you only knew the power of the Dark Side"

Teaidő okostelefonnal... (bár inkább fejlessz belső órát)
2013. augusztus 10. írta: PPJ

Teaidő okostelefonnal... (bár inkább fejlessz belső órát)

http://a4.mzstatic.com/us/r1000/011/Purple4/v4/39/cb/a2/39cba258-0c6d-c68a-ca8c-310cf83031fc/mzl.ndaycnxc.175x175-75.jpgManapság már mindenre van "applikáció". Számon tarthatjuk a súlyunkat, a futás útvonalát és az elégetett kalóriát, hogy milyen kapitalista fogyasztási magasságokat értünk el minél több szórakozóhelyen a Foursquare-en, és a több menstruációs ciklust is egyszerre nyomon követő alkalmazásokkal pedig az "urbánus Don Juan" "partner-menedzsmentet" tud végrehajtani, bárhol is jár, a térképen mindig látja (ha egyszer beállította a csajról) hogy éppen ki a "nyerő nyelő tuti"...

A gyomorforgatóan valóságos bevezető után, most essen egy pár szó a teázásról, a teaszertartásról és a teás mobil applikációkról is. Kifejezetten jóféle alkalmazásokat találni mind iOS-re (iPhone) és Androidra is!

A fő japán és kínai teák ugyanúgy megtalálhatók bennük, mint a fekete és a rooibos. Egyedi teafű keveréseket, saját áztatási időt és visszaszámlálót ugyanúgy be lehet állítani, mint az alkalmazás által javasolt hivatalos adag/víz/hőmérséklet/idő egységeket is el lehet fogadni.

Kezdőknek, és "még ágyban is okostelefonnal alvóknak" kifejezetten jól fognak jönni ezek az alkalmazások, de fel kell hívnom a figyelmet, hogy az "idő" - mint olyan - nem csak egy külső és objektív valóság, hanem egy belső és szubjektív valóság is! A teaszertartás nem attól lesz "jó", hogy az "okosság-alkalmazás" kijelzi neked pontosan a másodperceket, hanem attól, ha saját szíved ritmusára nyugszol le, érzed a pulzusod, figyeled az orrodon ki- és beáramló levegőt, és közben a teakungfu eszközök használatával egy saját idő-univerzumot teremtesz!

Valójában tehát abban fognak segíteni ezek az alkalmazások, hogy megtanuld a szabályokat, hogy utána áttörhesd azokat, hogy utána letöröld ezeket az alkalmazásokat a telefonról és saját teát készíts, tökéleteset, de az univerzum rendjével egyezőt, nem pedig egy digitális másodperc alapú tealevest! A kettő között óriási különbség lesz, úgy is mondhatnánk, hogy Ég és Föld! :)

iOS részére:

Tea 2.0: The iPhone App Every Tea Lover Needs ($2) (iTunes store)

Android részére:

Tea Timer (Free)

Teavana Perfect Tea Touch (Free)

http://cdn.cultofmac.com/wp-content/uploads/2013/06/Screen-Shot-2013-06-19-at-4.57.11-PM.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://shupuerh.blog.hu/api/trackback/id/tr895454784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása