Shu Puerh

"If you only knew the power of the Dark Side"

Om ॐ
2011. június 26. írta: PPJ

Om ॐ

"Ez a négy perces alkotás felderíti reagálásainkat a sztereotípiákra - hallásiakra, vizuálisakra és ideológiaiakra egyaránt. Smith főként a gondolattársítási rendszerek segítségével adja ennek jeleit a néző felé, amik ügyesen manipulálják az elvárásaink (várakozásaink) útjait. A felépített struktúra meglepően egyszerű és álnokul körmönfont. A filmnézés "Útja" során egy sztereotípiától eljutunk annak a homlokegyenest ellenkezőjéig. Ahogy a képek átalakulnak és egymás mellé helyeződnek, úgy végül megfordítják annak értelmezését, amit látunk és hallunk."

Om
(1986) 4 mins. Colour. Sound. 16mm.
John Smith ©

"This four minute film explores our response to stereotypes - aural, visual and ideological. Smith signals these stereotypes to the viewer through a chiefly associational system, which deftly manipulates the path of our expectations. The structure is stunningly simple and deceptively subtle. We are taken on a journey from one concrete stereotype to its diametric opposite, as images transform and juxtapose to, ultimately, invert our interpretation of what we see and hear." Gary Davis.

"This is hardcore cinema." Peter Kubelka, What is Film lecture series, London 2001.

A bejegyzés trackback címe:

https://shupuerh.blog.hu/api/trackback/id/tr963016280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2011.06.27. 22:01:40

Érdekes!

De mi köze ennek a shu puerh-hez?

:-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.06.27. 22:27:58

@sovesztomesz: Amikor nő a látogatószám, akkor "elbízom" magam, hogy jó lesz ha több mindent és szélesebb spektrumban megosztok itt, mint csak a shupuerh, de bajban vagyok, mert tényleg egy ilyen szűk témájú blognak indultunk! :)
süti beállítások módosítása